ای دوستی که وگفتی یعنی چه؟
راه و چاه
راه های سعادت و چاه های شقاوت

بسم رب الکعبه

 حال که گام اول را برای رسیدن به موفقیت برداشته ایم می بینیم که نمی توانیم خود را رها سازیم و دوست داریم که گام های بعدی را هم با هم برویم اما این گام به تنهایی ممکن نیست و نیاز به یک همراه دارد آن همراه باید همراه مطمئنی باشد .بله دوست یک دوست خوب باید ما را در راه رسیدن به موفقیت یاری کند اما ما باید یک دوست خوب را بشناسیم.


اگر اندكی دقت كنید ، متوجه خواهید شد كه شما آگاهانه و یا ناخود آگاه به دنبال دوست هستید. اما آیا تا كنون فكر كرده اید كه دوستی چیست و دوستی حقیقی كدام است؟ از آنجا كه انسان موجودی اجتماعی است ، صرف نظر از اینكه در چه جامعه ای زندگی می كند طبعاً به دنبال یافتن یاران و دوستان و همراهانی برای خود است . البته چون این گزینش در میان اقوام و ملل مختلف ، شكل های متنوعی پیدا می كند و با انگیزه های گوناگون یا بر اساس احساسات متفاوت عقلانی ، عاطفی و غیر از آن به وجود می آید ، تعاریف مختلفی نیز از این واژه ارائه شده است. گروهی دوستی را صرفاً به معنای " معاشرت" دانسته اند. گروهی دیگربراین باورند كه دوستی عبارت است از یك نوع ارتباط خاص كه در مقاطع مختلف و یا در زمانی خاص ، میان افراد پیدا می شود. برخی دیگر نیز معتقدند كه دوستی یك نوع قرار داد اخلاقی است كه با انگیزه های خاص دنیوی و اخروی بین افراد به وجود می آید.
دوستی یعنی چه ؟

در تفسیر المیزان درتوضیح كلمه " أَخِلاّء" دوستی چنین تعریف شده است: " كلمه أخلاّء جمع خلیل به معنای دوست است. و اگر دوست را خلیل گفته اند بدان جهت است كه آدمی ، خُلّت یعنی حاجت خود را به او می گوید. و ظاهراً مراد از اخلاّء ، مطلق كسانی است كه به یكدیگر محبت می كنند. چه متقین و اهل آخرت كه دوستی شان با یكدیگر به خاطر خداست ( نه به خاطر منافع مادی) و چه اهل دنیا كه دوستی هایشان به منظور منافع مادی است در كتاب " المحجّهٔ البیضاء " ، دوستی چنین تعریف شده است: " دوستی یعنی همنشینی ، معاشرت و گفتگوی انسان با افرادی كه به آنها علاقه و محبت دارد ، زیرا با غیر دوست معمولاً كسی قصد معاشرت ندارد. این دوستی و ارادت و محبت ، یا لِذاته است (یعنی به خودی خود مطلوب است ) و یا مجازی و واسطه ای است كه انسان به وسیله آن به دوست حقیقی برسد."

بنابراین دوستی ها ممكن است براساس منافع مادی و خواهش های نفسانی و اغراض و احساسات باشد و یا بر اساس یك انگیزه صحیح . با استفاده از آنچه گذشت ، دوستی صحیح بر اساس معیارهای دینی را این چنین تعریف می شود :

محبت ، علاقه ، ارتباط روحی ، حسن معاشرت و گفتگو میان دو فرد و یا بین افراد جامعه با ملاك صحیح و انگیزه های الهی ، به طوری كه دوستان بر اساس آن بتوانند نیازهای فردی و اجتماعی و احتیاجات دنیوی و اخروی خود را تأمین كنند.

خوب حالا ما منتظر تعاریف شما از دوستی هستیم لطفا ما را در فهمیدن معنای دوستی از دید خودتان یاری کنید.دوست داریم ار نظرات شما استفاده کامل را ببریم.

التماس دعا

اللهم عجل لولیک الفرج


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: پنج شنبه 23 تير 1390برچسب:دوست ,دوست کیست,دوستی چیست,معنی دوست,,
ارسال توسط ALI.S

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 15
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1









امروز :
قرآن آنلاین

http://zibasazweb.persiangig.com/9.9.JPG
Untitled Document


تعداد بازدیدهای این مطلب :: بازدید
http://zibasazweb.persiangig.com/image/abzar%20zibasazweb/tv/1.JPG
http://zibasazweb.persiangig.com/image/abzar%20zibasazweb/tv/2.JPG
http://zibasazweb.persiangig.com/image/abzar%20zibasazweb/tv/3.JPG
http://zibasazweb.persiangig.com/image/abzar%20zibasazweb/tv/4.JPG
http://zibasazweb.persiangig.com/image/abzar%20zibasazweb/tv/5.JPG
http://zibasazweb.persiangig.com/image/abzar%20zibasazweb/%D8%AF%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D9%81%D8%AA%20%D9%83%D8%AF%20%D8%A7%D8%B2%20%D8%B2%D9%8A%D8%A8%D8%A7%20%D8%B3%D8%A7%D8%B2%20%D9%88%D8%A8.JPG